Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΑΥΜΑ

 « Όλη η ανατομία του θαύματος της Παναγίας μέσα από λέξεις που πάλλονται από δέος και ευγνωμοσύνη. Μέσα στο δράμα, στην τραγικότητα και την έσχατη ανημποριά της ύπαρξής μας, η καρδιά μας ανοίγεται προς το θείο με πρωτόγνωρη δύναμη, απελπησμένη παρακαλεί και δέεται. 

Εκεί, σε αυτό το λεπτό σημείο, όπου καμία προσευχή δεν πάει χαμένη –ιδιαίτερα η έμπονη και αγωνιώδης προσευχή του ανθρώπου– έρχεται αισθαντικά η θεία Χάρις, το ανέλπιστο θαύμα, η Μάνα μας η Παναγία, μας αγκαλιάζει στοργικά και μας αρπάζει με ψυχότροφη δύναμη από την άβυσσο του θανάτου, το κάθε θανάτου. 

Και εκεί είναι που ανασταινόμαστε πάλι, που γεμίζει η καρδιά από δοξολογία και ευγνωμοσύνη προς τον Χριστό, προς την Κυρία Θεοτόκο για τη μητρική Της πρεσβεία και διαμεσολάβηση, εκεί είναι ο νικιέται ο θάνατος, η απελπισία, ο πόνος, με αυτά δηλαδή που πορεύεται «πάντα» ο κόσμος στο σύνολό του κατά την απιστία και την αθεΐα του. Η Παναγία μας είναι δίπλα μας, είναι η καταφυγή μας, το στερέωμα της ύπαρξής μας, η αγκαλιά της καρδιάς μας, που μας τρέφει με την δύναμη και την αγάπη Της. »

 π.Δαμιανός

                                      ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΑΥΜΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου